Kolleger nyder en sund frokost

Sund mad til frokost giver glade ansatte

En sund og velsmagende frokost kan være med til at gøre dine ansatte mætte, glade og fulde af overskud. Og når de ansatte er tilfredse, så leverer de et bedre stykke arbejde og fungerer bedre med deres kolleger. Derfor er der rigtig mange årsager til, at det er en god idé at indføre en frokostordning, hvis din virksomhed ikke allerede har en.

Langt de fleste mennesker må hver morgen finde madpakkepapir, rugbrød og pålæg frem for selv at lave deres frokost, men der er faktisk mange fordele ved, at dine ansatte lader deres hjemmesmurte madder blive hjemme og i stedet sætter tænderne i en sund frokost, der bliver leveret direkte til arbejdspladsen.

Når man har fælles frokostordning på arbejdspladsen, lægger det nemlig op til, at alle medarbejdere spiser sammen. Og fælles mad er med til at skabe ny samhørighed mellem de ansatte.

De hjemmesmurte rugbrødsmadder bliver tit spist på kontoret, mens en fælles frokostordning som oftest indtages i en kantine eller i et mødelokale. Og det lyder måske ikke ligefrem mere produktivt, men effekten er ikke til at tage fejl af.

For at bevare den høje produktivitet gennem hele arbejdsdagen, er det nemlig vigtigt, at de ansatte er i godt humør, har psykisk overskud og har fået en sund og nærende frokost. Og her kan en god firma frokostordning gøre en positiv forskel.

Fælles frokost skaber positive relationer
Når man har en sund frokostordning i København eller andre steder, der gælder for alle på arbejdspladsen, kan man altid være sikker på, at alle ansatte er mætte og har fået nyt brændstof til hjernen. Samtidig har de også fået en fælles pause, hvor de har haft mulighed for at tale om både arbejdsrelaterede emner og andre ting.

Den fælles spisning øger de positive relationer mellem medarbejderne og er med til at forebygge træthed og udbrændthed. Så selvom man flytter medarbejderne væk fra deres arbejdsstation i frokostpausen, vil resultatet ofte være øget produktivitet og øget overskud. Både økonomisk og personligt.

Selvom det går hurtigere, når man spiser alene, foretrækker de fleste mennesker at spise sammen med andre. Frokost handler nemlig om andet end bare mad, det er i lige så høj grad samværet med andre, der trækker. Og det er ikke så meget, der skal til. En halv time i hyggeligt selskab med kollegerne, vil gøre en positiv forskel for de fleste ansattes arbejdsdag, og det vil også gøre, at de ansatte lærer nye ting om hinanden, der gør det lettere for dem at arbejde sammen.

Sund frokost øger produktiviteten
Beslutter du dig for at købe en sund frokostordning til de ansatte i dit firma, er du indirekte med til at øge medarbejdernes produktivitet og koncentrationsevne. De ansatte, der ellers ville klare sig igennem dagen uden mad, bliver nu sikret en sund og nærende frokost, der giver ny energi, og det gør dem bedre og mere effektive til deres arbejde.

Når du som virksomhedsindehaver vælger en frokostordning, vælger du også, om dine medarbejdere skal spise sundt, mens de er på arbejde. Den indflydelse får du aldrig, hvis de selv skal sørge for deres frokost, og på den måde kan du indvirke direkte på deres arbejdsevne med ganske få og simple midler.

Den helt rigtige samarbejdspartner, når det kommer til sunde og lækre frokostordninger er Durlev’s Gourmæt (www.dg-mad.dk). Udover den lækreste frokostordning i København og på Sjælland leverer de en fantastisk brunch ud af huset og har måske den bedste catering i København og omegn.

Det kan dog være en god idé, at lade de ansatte få medindflydelse på frokostmenuen. Lad dem vælge mellem flere forskellige sunde og nærende retter, så der altid er noget, der falder i deres smag. På den måde vil du blot øge deres tilfredshed endnu mere.